ENORM BEREIK MET YOUTUBE ADVERTISING

De kracht van video-advertenties op YouTube

Social ads specialist

Youtube adverteren

YouTube is een van de grootste en meest populaire sociale media platformen ter wereld. Het heeft miljarden gebruikers, die dagelijks video’s bekijken en delen. Door dit enorme bereik is YouTube Advertising een perfect medium om je producten of diensten onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Samenwerken?

Neem contact met ons op, zodat we jouw YouTube advertentie campagne ijzersterk kunnen opzetten!

De voordelen van YOUTUBE ADVERTISING ​

Groot publiek
YouTube is één van de grootste social media platformen ter wereld. Stel je eens voor hoe groot het bereik voor adverteerders kan zijn.
Gerichte advertentiecampagnes
YouTube advertenties kunnen door de vele targetingopties ingericht worden op specifieke doelgroepen.
Prestaties meetbaar
YouTube Ads bieden uitgebreide meetmogelijkheden om de prestaties van je advertenties te bekijken.
Flexibele advertentie indeling
YouTube biedt verschillende advertentieformaten waaronder display advertenties, pre-roll en mid-roll video-advertenties. Dit biedt jou meer mogelijkheden.

MEER WETEN OVER youtube adverteren?

In deze FAQ beantwoorden we alle vragen die je hebt over YouTube Ads. Nog steeds geen antwoord op je vraag gekregen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en we beantwoorden al je vragen!

Wat is YouTube adverteren?

Het grootste videokanaal ter wereld, YouTube, is tegelijkertijd ook het grootste online advertentiekanaal voor video-advertenties. Op dit platform kun je jouw producten of diensten promoten door video-advertenties te plaatsen. Deze worden getoond voorafgaande of terwijl gebruikers videocontent bekijken.

Waarom adverteren op YouTube?

YouTube is een gigantisch platform met miljarden gebruikers. Elke doelgroep is er dus op te vinden. Daarbij kun je je campagnes precies aanpassen aan je target groep en budget, zodat je altijd maximaal resultaat behaalt.

Hoe werkt adverteren op YouTube?

Adverteren op YouTube kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in de vorm van display-advertenties, video-advertenties en zoekadvertenties.Wil je een advertentie-variant welke na een aantal seconden verdwijnt of variant die als overlay verschijnt in het onderste gedeelte van video’s? Genoeg keuze!

Je selecteert je doelgroep(en) op basis van onder andere demografische gegevens en uitgevoerde zoekopdrachten. Vervolgens betaal je op basis van clicks of weergaven.

Wat kost YouTube adverteren?

De kosten van adverteren op YouTube hangen af van verschillende factoren. Je kunt dus al vanaf een paar tientjes adverteren op YouTube en kan oplopen tot honderden euro’s of zelfs meer.

Welke opties biedt adverteren op YouTube?

Er zijn verschillende manieren om te adverteren op YouTube. Kies bijvoorbeeld voor in-stream advertenties, zoals pre-roll en mid-roll video’s, of display-advertenties, zoals banner- of overlay-advertenties.


In-stream advertenties worden weergegeven tijdens de video. Deze kun je na een bepaalde tijd overslaan. Dit zijn video’s die je voor of tijdens het bekijken van een andere video ziet. Display-advertenties worden op de pagina weergegeven en zijn vaak gekoppeld aan een specifieke video of het kanaal.

De kracht van youtube

Handig aan YouTube ads is de optie om gerichte campagnes te maken. Je kunt heel gericht adverteren op basis van demografische gegevens, zoals leeftijd en geslacht, en zelfs interesses van gebruikers. Je kunt dus precies je doelgroep targetten, met een hogere conversie en een beter rendement op je investering als resultaat.

 

Met de YouTube analytics-tools meet je de prestaties van je campagnes. Deze tools geven je bijvoorbeeld inzicht in hoeveel mensen je advertenties zien. Ook geeft het je waardevolle informatie over de interactie met de advertenties, zoals hoe vaak ze worden aangeklikt en gedeeld of hoe vaak en hoe lang ze bekeken zijn. Dit helpt je de campagnes zo bij te schaven dat ze steeds beter gaan presteren.

 

Het juist analyseren en interpreteren van deze data is daarbij wel cruciaal. Heb je hier zelf geen uitgebreide kennis van, schakel dan een professional in. Dan haal je maximaal resultaat uit je campagnes. Wij staan voor je klaar!

YouTube adverteren: de kosten

YouTube adverteren brengt kosten met zich mee. Gelukkig heb je deze kosten volledig in de hand. Je kunt je campagnes namelijk opstellen met een vast budget, waardoor je altijd binnen dit vastgestelde bedrag blijft. Vervolgens betaal je voor het aantal clicks of het aantal weergaven.


Kies je voor weergaven, dan hoef je niet de hele tijd te betalen voor de volledige duur van een advertentie. Je betaalt pas voor een view wanneer de gebruiker de advertentie minimaal 30 seconden bekijkt.

PLAN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Neem contact met ons op, zodat we je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw online vindbaarheid!

REVIEWS KLANTEN